E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Н. Солодка, заступник начальника відділення НСПП в місті Києві та Київській області

 

28 листопада 2018 року головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в місті Києві та Київській області (далі – Відділення) С. Зайцева взяла участь у черговому засіданні тимчасової комісії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія).

Засідання Комісії в Подільській РДА відбулось під головуванням голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації В. Смирнова. У засіданні взяли участь члени Комісії, керівники (представники) підприємств-боржників із виплати заробітної плати.

На порядку денному були розглянуті питання щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати в установах та організаціях Подільського району м. Київ, які за статистичними даними, станом на 01.11.2018 мали заборгованість із виплати заробітної плати

Було розглянуто питання про стан погашення заборгованості за всіма видами платежів до бюджету на підприємствах, установах та організаціях Подільського району міста Києва, а саме:

– ДП "Укрводшлях" – 4,2 млн. грн;

– КП "Київське комунальне автотранспортне підприємство № 2737" – 64,7 тис. грн.;

– ДП "Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів" – 73,6 тис. грн.;

– КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" – 4,7 тис. грн.

На засіданні доповідав в. о. начальника ДП "Укрводшлях" Д. Шершньов, який повідомив про наявну заборгованість із виплати заробітної плати перед 271 працівником. Також він наголосив,що ДП "Укрводшлях" найближчим часом планує проведення тендеру на порізку списаних плавзасобів на металобрухт. Орієнтована сума доходу від здійснення процедури становить 1,7 млн. грн., що в свою чергу суттєво прискорить погашення заборгованості підприємства перед співробітниками. Заборгованість планують виплатити до квітня 2019 року.

На ДП "Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів" заборгованість із виплати заробітної плати виникла в листопаді 2018 року у сумі 73,6 тис. грн. Зі слів головного бухгалтера стало відомо, що основною причиною заборгованості є втрата замовлень підприємств будівельної галузі. Також вона повідомила комісію про те, що до 1 січня 2019 року заборгованість буде ліквідовано за рахунок надходжень від реалізації продукції підприємства.

Комісією вирішено рекомендувати керівникам підприємств-боржників, запрошених на засідання, здійснити дієві заходи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, продовжити проведення претензійно-позовної роботи з дебіторами та здійснити пошук додаткових (альтернативних) джерел обігових коштів та інформувати Комісію, до повного погашення заборгованості.