E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О.Атаманюк, начальник відділення НСПП в Полтавській області

 

 

POL2811201827 листопада 2018 року начальник відділення НСПП в Полтавській області (далі ? Відділення) О.Атаманюк взяла участь у розширеному засіданні Ради регіонального розвитку, яке відбулося в Полтавській облдержадміністрації під головуванням її керівника В.Головка.

У заході взяли участь голова Полтавської обласної ради О.Біленький, перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький, заступники голови облдержадміністрації Р.Товстий та М.Білокінь, депутати обласної ради, керівники органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств промисловості, вищих навчальних закладів області, будівельних організацій, сільськогосподарських установ, представники політичних партій та громадських організацій, журналісти.

А.Пісоцький ознайомив присутніх із впровадженням реформи децентралізації та реалізацією інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад, а також окреслив етапи формування Перспективного плану розвитку Полтавської області на 2019-2021 роки.

Йшлося про державну фінансову підтримку об’єднаних територіальних громад в якості освітньої, медичної, інфраструктурної субвенцій, реалізацію проектів спрямованої на розвиток місцевої інфраструктури: ремонт та будівництво доріг, водопостачання та водовідведення, соціальних об’єктів, реконструкція вуличного освітлення, тощо.

Зокрема А.Пісоцький зазначив, що децентралізація заклала основу для економічного зростання країни й Полтавщини. Вдвічі зросли фінансові надходження до бюджету області. Якщо у 2014 році область мала 16,4 млрд.грн., то у 2017 сума склала 35 млрд.грн. А також завдяки наполегливій позиції Полтавської обласної ради та облдержадміністрації урядом прийнято Закон України № 3038, відповідно до якого Полтавщина отримала значні кошти надходжень до свого бюджету від нафтогазових компаній по розчепленню ренти.

POLT28112018Також було обговорено історію успіху області в поточному році, план дій на майбутнє, нові можливості розвитку Полтавщини, рівень відповідальності місцевої влади, обласні конкурси.

Було відмічено, що на Полтавщині вже існують позитивні зрушення в напрямі впровадження інфраструктурних проектів. Показовим є впровадження заснованого облрадою обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. Вже зараз ОТГ успішно реалізують свої ініціативи на умовах співфінансування проектів з обласного та місцевих бюджетів.

У підсумку А.Пісоцький рекомендував провести засідання районних рад регіонального розвитку та обговорити перспективні плани розвитку району, громади та ОТГ, селищних і сільських рад, окремих населених пунктів та не пізніше 21 січня 2019 року надати затверджений план перспективного розвитку району, громади на 2019-2021 роки до Полтавської облдержадміністрації.

О.Біленький зазначив, що Перспективний план розвитку Полтавської області на 2019-2021 роки надасть принципово нові можливості громадам.

Інформацію, отриману під час засідання Ради регіонального розвитку Полтавщини, було обговорено на нараді у Відділенні.