E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Клепач, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

 

 

04 грудня 2018 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, яке відбулось у приміщенні районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району під головуванням заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району С. Даркової.

 

Згідно порядку денного були розглянуті питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району та стан виконання протокольних доручень районної, міської та обласної комісій.

За статистичними даними, станом на 01.11.2018, борги із виплати заробітної плати існують на 3 економічно активних підприємствах району та 3 підприємствах щодо яких реалізується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, та складають 8,3 млн. грн., та у порівнянні з попереднім місяцем зросли на 112,4 тис. грн.

На засідання комісії були запрошені керівники економічно активних підприємств району, які мають заборгованість із виплати заробітної плати, а саме: ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект", Класичний приватний університет та ТОВ "Арісті".

Під час засідання було встановлено, що у ТОВ "Арісті" ліквідовано борги із виплати заробітної плати.

У ході обговорення складної ситуації, яка спостерігається на ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя, С. Четвертак зазначив, що з уповноваженим представницьким органом найманих працівників ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" Відділенням налагоджено постійний дієвий зв'язок, проте керівник інституту продовжує ухилятися від проведення примирних процедур по вирішенню двох колективних трудових спорів (конфліктів), які були зареєстровані у лютому 2018 року. Також зазначив, що уповноважений представницький орган найманих працівників ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" відстоює конституційні права через звернення до правоохоронних органів.

За підсумками обговорення члени комісії затвердили проект рішення з низкою доручень щодо врегулювання ситуації на підприємствах-боржниках, необхідності дотримання графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати і рекомендацій щодо підвищення рівня оплати праці.

По закінченню заходу С. Четвертак ознайомив працівників Відділення з результатами розглянутих на засіданні питань для врахування їх при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах. Крім того, було прийнято рішення виключити з системи запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) стан соціально-трудових відносин ТОВ "Арісті" м. Запоріжжя.