E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

В. Мирошниченко, заступник начальника відділення НСПП в Херсонській області

 

 

khe0412201830 листопада поточного року у приміщенні Херсонського державного університету відбулось перше засідання Ради регіонального розвитку Херсонської області (далі – Рада), яке відкрив голова обласної державної адміністрації А. Гордєєв.

У заході взяли участь: перший заступник Голови Верховної Ради України І.Геращенко, головний консультант Головного департаменту регіональної політики Адміністрації Президента України В. Попович, народні депутати України О. Співаковський та С. Хлань, керівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, голови об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ), представники роботодавців, громадських організацій. На засідання Ради також було запрошено начальника відділення НСПП в Херсонській області (далі – Відділення) В. Бойко.

Перший заступник Голови Верховної Ради України І. Геращенко у своєму виступі зупинилася на необхідності посилення роботи у напрямі безпеки та оборони.

Голова Херсонської облдержадміністрації А. Гордєєв зазначив, що основним спільним завданням є відпрацювання перспективного плану розвитку Херсонщини на 2019-2021 роки. "Коли вся область, а це і бізнес, і громадяни, які планують своє майбутнє на Херсонщині розуміє напрямок руху розвитку області, то у влади все вийде. Якщо молодь буде знати, що у нас є робочі місця, то вона не шукатиме кращої долі за кордоном", – підкреслив А. Гордєєв.

Також голова облдержадміністрації зазначив, що важливим питанням на державному рівні є реформа децентралізації, впровадження якої довело економічну та політичну ефективність створення ОТГ. На сьогодні в області утворено 30 ОТГ, до складу яких увійшло 103 сільських, селищних та міських територіальних громад (у тому числі місто обласного значення Нова Каховка). Таким чином, 63,5% мешканців Херсонщини проживають у спроможних ОТГ області. Пріоритетним завданням є завершення процесу об’єднання територій до 2019 року.

На засіданні Ради учасниками були обговорені перспективи регіонального розвитку області та основні заходи щодо планування територій Херсонщини.