E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С. Ткачук, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

26 грудня 2018 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району (далі – Комісія), яке відбулось під головуванням заступника голови районної адміністрації С. Даркової.

Згідно порядку денного були розглянуті питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах району та стан виконання протокольних доручень районної, міської та обласної комісій.

На засідання Комісії були запрошені керівники підприємств району, які мають заборгованість із виплати заробітної плати, а саме: ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект",де Відділення сприяє вирішенню 2-х колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)), а також ДП "Запорізькій облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", Класичний приватний університет та ТОВ "Арісті", стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) яких перебуває на обліку Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К).

На початку засідання Комісії С. Даркова поінформувала присутніх про те, що згідно з оперативними даними станом на 26.12.2018 заборгованість із виплати заробітної плати існує на 3 економічно активних підприємствах району та 3 підприємствах щодо яких реалізується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, та складає понад 8,6 млн. грн.

Під час обговорення ситуацій, які склались на підприємствах-боржниках, С. Четвертак зазначив, що стан СТВ на ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя залишається напруженим. Відділенням проведена узгоджувальна зустріч з керівництвом Запорізької обласної державної адміністрації щодо поновлення роботи зазначеного підприємства, яке на даний час не працює.

Також С. Четвертак зазначив, що стан СТВ у Класичному приватному університеті та ТОВ "Арісті" знаходяться на обліку Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К). Відділенням проводитьсяконсультативно-правова та роз'яснювальна робота зі сторонами СТВ по вирішенню конфліктних ситуацій в правому полі.

За підсумками обговорення члени Комісії затвердили проект рішення з низкою доручень щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках.

По закінченню заходу С. Четвертаком проведено робочу нараду, на якій працівники Відділення були ознайомлені з результатами розглянутих на засіданні питань з метою врахування їх в подальшій роботі при проведенні моніторингу стану СТВ на підприємствах району.