E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Моргентал, головний спеціаліст відділення НСПП в Закарпатській області

 

 

21 січня 2019 року відбулась узгоджувально-консультаційна зустріч начальника відділення НСПП в Закарпатській області (далі – Відділення) І. Палко з представницьким органом найманих працівників в особі голови профспілкового комітету Великоберезнянської районної лікарні В. Доробаном.

Під час зустрічі обговорено питання щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)), зареєстрованих розпорядженнями НСПП у жовтні 2018 року з наступними вимогами:

?Погасити заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам (404).

?Виплатити матеріальну допомогу на оздоровлення за 2018 рік (405).

В. Доробан повідомив, що адміністрація докладає всіх зусиль для того щоб вимоги найманих працівників були виконані. Поступово виплачується заборгована заробітна плата завдяки надходженню медичної субвенції та стабілізаційної дотації в області. Після погашення заборгованості із виплати заробітної плати буде виплачена матеріальна допомога на оздоровлення найманим працівникам.

Адміністрація запевнила представницький орган, що вимоги найманих працівників будуть виконані до кінця січня п. р. Така ситуація відносно влаштовує працівників, які чекають повного виконання вимог зареєстрованих в КТС(К). Передумов щодо виникнення несанкціонованих акцій соціального протесту не передбачається.

У свою чергу, начальник Відділення І. Палко надав необхідні консультації відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", та зауважив, у разі задоволення адміністрацією Великоберезнянської районної лікарні вимог найманих працівників, звернутись до Відділення з пропозицією зняття КТС(К) з реєстрації у зв’язку з їх вирішенням.

Стан соціально-трудових відносин та хід вирішення КТС(К) даного закладу на постійному контролі Відділення.