E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

М.Пель, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

21 січня 2019 року в приміщенні відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) начальником Відділення С. Четвертаком була проведена нарада з уповноваженим представницьким органом найманих працівників ДП "Державний проектний інститут "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя (далі – ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект") щодо стану соціально-трудових відносин на підприємстві.

Під час зустрічі представники уповноваженого представницького органу найманих працівників по двох колективних трудових спорах (конфліктах) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками та адміністрацією ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" зазначили, що адміністрацією підприємства не вживаються заходи щодо поновлення роботи інституту та проведення примирних процедур по вирішенню КТС(К), що негативно впливає на стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ), та може стати причиною виникненнянового КТС(К).

З метою сприяння у вирішенні конфліктної ситуації, що склалась на підприємстві С. Четвертак зосередив увагу присутніх на необхідності вирішення розбіжностей між сторонами СТВ в правовому руслі, із застосуванням Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" (далі – Закон). Працівниками Відділення були наданіконсультативно-правові роз'яснення та методичні матеріали щодо порядку формування і затвердження вимог найманих працівників згідно Положення "Про порядок формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілки". Звернув увагу на необхідності дотримання вимог ст. 4 Закону, строків прийняття рішення про вступ в КТС(К) та надав зразки необхідних документів.

По закінченню заходу представники ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" та С. Четвертак досягли домовленості про подальшу спільну співпрацю у оформлені всіх необхідних матеріалів стосовно вступу в КТС(К) та стабілізації стану СТВ у колективі.