E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Моргентал, головний спеціаліст відділення НСПП в Закарпатській області

16 січня 2019 року відбулась узгоджувально-консультаційна зустріч начальника відділення НСПП в Закарпатській області (далі – Відділення) І. Палка, головного спеціаліста Відділення О. Моргентала з представницьким органом найманих працівників Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Ужгород" м. Ужгород в особі голови профкому Д. Логіном.

На зустрічі було обговорено питання вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) зареєстрованих розпорядженнями НСПП у вересні 2018 року з наступними вимогами:

– Погасити заборгованість по заробітній платі найманим працівникам за липень-серпень 2018 р.

– Згідно колективного договору щомісячно утримувати профспілкові внески і переказувати їх в 10-ти денний термін на рахунок профкому через бухгалтерію на основі особистих заяв працівників – членів профспілки.

– Забезпечити спецодягом найманих працівників на осінньо-зимовий період.

Під час обговорення нагальних питань Д. Логін повідомив присутнім, що на підприємстві найманим працівникам поступово виплачується заборгованість із виплати заробітної плати, тенденції до її збільшення немає. Наймані працівники з порозумінням ставляться до ситуації, яка виникла на підприємстві, та чекають повного погашення заборгованості в найближчий термін.

Також, Д. Логін поінформував, щодержавне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" отримало сертифікат відповідності нормам ЄС.

Даний сертифікат є підставою для отримання прав від Словаччини для надання послуг з обслуговування повітряного руху в частині повітряного простору Словаччини, які необхідні для маневрування повітряних суден, що виконуватимуть операції на аеродромі Ужгород за правилами польотів.

Отже, найближчим часом буде відновлено роботу аеропорту. В зв'язку з цим, в Закарпатській обласній раді відбулось засідання, на якому вирішено за рахунок фінансування Закарпатської обласної ради погасити заборгованість із виплати заробітної плати на даному підприємстві.

І. Палко надав консультації щодо порядку врегулювання розбіжностей між найманими працівниками і роботодавцем відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та зазначив, що в разі погашення заборгованості необхідно поінформувати Відділення про задоволення вимог для зняття з реєстрації колективних трудових спорів (конфліктів).

Стан соціально-трудових відносин та хід вирішення КТС(К) на даному підприємстві перебуває на постійному контролі Відділення.