E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Л. Єжель, головний спеціаліствідділення НСПП в Черкаській області

01 березня 2019 року в приміщенні публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго" (далі – ПАТ "Черкасиобленерго") відбулася нарада, в якій взяли участь голова первинної профспілкової організації О. Чорний, профспілковий актив підприємства, керівники окремих структурних підрозділів та головний спеціаліст відділення НСПП в Черкаській області (далі – Відділення) Л. Єжель.

Л. Єжель вручила представникам сторін розпорядження Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) про зняття з реєстрації колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) у 19-ти структурних підрозділах ПАТ "Черкасиобленерго" та відзначила, що колективне відстоювання своїх законних прав та інтересів працівниками ПАТ "Черкасиобленерго" стало прикладом для найманих працівників всієї області, оскільки довело, що лише у тісній взаємодії найманих працівників, очолюваних сильною профспілкою, з представниками адміністрації підприємства можна досягти позитивного результату.

Усі важливі рішення, які стосувалися як процедури вирішення КТС(К), так і функціонування підприємства в цілому, приймалися лише на підставі обговорення та прийняття сторонами погоджених рішень. В результаті чого, всі 50 вимог найманих працівників, які стосувалися погашення заборгованості із виплати заробітної плати та виплати поточної заробітної плати двічі на місяць відповідно до вимог Колективного договору, були повністю виконані та зняті з реєстрації.

О. Чорний висловив вдячність фахівцям Відділення за своєчасну та кваліфіковану допомогу на всіх етапах вирішення спорів. Особливо важливим моментом у вирішенні КТС(К) стало проведення найманими працівниками страйків як крайніх засобів вирішення спорів, адже відповідно до законодавства існує ряд обмежень, заборон та ризиків. Консультації та рекомендації фахівців Відділення на даному етапі були оперативними, чіткими, своєчасними та кваліфікованими, завдяки чому найманим працівникам структурних підрозділів ПАТ "Черкасиобленерго" вдалося уникнути будь-яких порушень законодавства під час вирішення КТС(К) та проведення страйків.

Представники адміністрації ПАТ "Черкасиобленерго" відзначали, що в подальшому підприємство вживатиме всіх необхідних заходів щодо недопущення ускладнення стану соціально-трудових відносин у колективі підприємства, адже інтереси найманих працівників ставитимуться на перше місце, а всі проблемні питання вирішуватимуться, виключно, правовим шляхом.