E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Ю. Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

 

Відділення НСПП в Сумській області (далі –Відділення) сприяє вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) на підприємствах, установах, організаціях області.

Розпорядженнями НСПП від 18.02.2019 зареєстровано 2 КТС(К) між найманими працівниками відділів продажу і технічного обслуговування, проектування та ремонту і адміністрацією ПП "Сумитрансекспедиція".

Найманими працівниками підприємства висувались вимоги щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці відповідно до статті 153 КЗпП до 15 березня 2019 року, зокрема: здійснення ремонту системи освітлення робочого приміщення відділу.

21 лютого 2019 року відбулись перші засідання примирних комісій з розгляду та вирішення КТС(К), за результатами роботи яких прийнято рішення про необхідність виконання вимог найманих працівників адміністрацією ПП "Сумитрансекспедиція" до 15.03.2019, а у разі порушення зазначених стоків наступні засідання провести 18.03.2019.

За ініціативи адміністрації ПП "Сумитрансекспедиція", 18.03.2019 відбулись другі засідання примирних комісій, на яких представники найманих працівників зазначили, що невиконання їх вимог впливає на робочий процес та результативність праці.

У свою чергу в.о. директора підприємства погодився з виступаючими та зазначив, що порушення строків виконання вимог не залежить від адміністрації. Зокрема, причиною затримки ремонту системи освітлення приміщень відділів є порушення термінів виконання робіт організацією, відповідальною за ремонт.

За результатами засідань примирних комісій, сторони КТС(К) вирішили продовжити строки виконання вимог учасників КТС(К) до 15 квітня 2019 року.

Під час роботи примирних комісій начальником Відділення О. Пироговим надані роз'яснення щодо застосування основних положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

По завершенню зустрічі члени примирних комісій висловили вдячність працівникам Відділення за надання необхідних консультацій та роз'яснень щодо вирішення КТС(К).