E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Б.Старунчак, головний спеціаліст відділення НСПП в Закарпатській області

 

Колективний трудовий спір (конфлікт) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками Ужгородської ЗОШ І-ІІ ст. № 13 Ужгородської міської ради та управлінням освіти Ужгородської міської ради зареєстрований розпорядженням НСПП від 29.05.2017.

 

З метою вирішення КТС(К) 15 квітня 2019 року відбулась узгоджувально-консультаційна зустріч начальника відділення НСПП в Закарпатській області (далі – Відділення) І.Палка та головного спеціаліста Відділення Б. Старунчак з головою представницького органу найманих працівників Ужгородської ЗОШ І-ІІ ст. № 13 М. Гушвар. Залишається невирішеною перша вимога найманих працівників навчального закладу: "1. З метою забезпечення ефективного виконання своїх обов'язків необхідно:

– винайти можливість виділення навчальних приміщень та проведення ремонту діючих приміщень школи для забезпечення відповідності їх санітарно-гігієнічним нормам і відповідності кількості учнів за списком;

– забезпечити школу навчальними обладнанням і матеріалами;

– вжити заходів для кадрового забезпечення вакантних посад працівників;

– розглянути питання безкоштовного харчування учнів для можливості організації груп продовженого дня".

Питання недостатньої кількості навчальних приміщень залишається й надалі актуальним. Зі слів М. Гушвар, під клас переобладнали їдальню, що є позитивною зміною, але не вирішує проблему. Побудований раніше модульний клас не введений в експлуатацію, відсутні окремі кабінети: психолога, медсестри, бухгалтера, немає учительської. Наймані працівники продовжують очікувати від управління освіти Ужгородської міської ради більш радикальних заходів для повного задоволення їх вимоги. У свою чергу, представники управління освіти Ужгородської міської ради запевняють, що вживають всі можливі заходи для якнайшвидшого вирішення КТС(К).

Заплановано проведення третього засідання примирної комісії у травні 2019 року в приміщенні Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. № 13, що дозволить оцінити вжиті сторонами заходи для задоволення вимоги безпосередньо на місці. Також до участі в засіданні примирної комісії планується залучити представників Ужгородської міської ради, Ужгородської міської організації профспілки працівників освіти і науки України та Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Фахівцями Відділення надано необхідні консультації та роз'яснення з питань, що стосуються вирішення КТС(К), відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та наголошено на необхідності конструктивного діалогу між сторонами.