E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю. Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

Sum19042019Відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) сприяє вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) між об'єднаною первинною організацією профспілки працівників машинобудування та металообробки та ПАТ "Сумське НВО" м. Суми, зареєстрованого у 2017 році. Вимога найманих працівників підприємства: "До повної ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати виплачувати щомісяця мінімум по 1,5 місячної заробітній платі".

 

19 квітня 2019 року за ініціативи начальника Відділення О. Пирогова відбулась робоча зустріч з головою Сумського обласного комітету профспілки працівників машинобудування та металообробки Є. Ейсмонтом.

Метою заходу було обговорення ситуації, що склалася у ПАТ "Сумське НВО", зокрема, настроїв працівників підприємства, їх подальших дій та можливих шляхів правового вирішення даного конфлікту.

О. Пирогов зазначив, що станом на 01.04.2019 заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємства складає 219,1 млн. грн.

У ході зустрічі Є. Ейсмонт відзначив, що фінансово-економічний стан у ПАТ "Сумське НВО" продовжує залишатися складним. Але наймані працівники покладають надії на відновлення роботи підприємства.

За інформацією профспілкового лідера з 10 квітня 2019 року обов'язки генерального директора підприємства ПАТ "Сумське НВО" виконує колишній керівник підприємства В. Лук'яненко. Наразі розпочато відновлення виробничої діяльності НВО. Голова Сумської облдержадміністрації М. Клочко зустрічався з новим керівником та обговорив питання подальшого розвитку ПАТ "Сумське НВО". На сьогоднішній день відновлено роботу одного цеху кузні, проводяться роботи щодо відновлення другого цеху.

У ході робочої зустрічі сторони обговорили можливі шляхи покращення ситуації на підприємстві та вирішення КТС(К). Начальник Відділення О. Пирогов надав консультації та роз'яснення стосовно основних положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

За результатами зустрічі учасники домовились про подальшу співпрацю та взаємодію під час вирішення ситуації з погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам ПАТ "Сумське НВО".