E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

В. Кравчук, головний спеціаліст відділення НСПП в Тернопільській області

 

За сприяння відділення НСПП в Тернопільській області (далі – Відділення) 07 травня 2019 року відбулось чергове засідання примирної комісії (далі – Комісія) по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками картонажної дільниці та адміністрацією підприємства об'єднання громадян "Тернопільське учбово-виробниче підприємство українського товариства сліпих".

Засідання Комісії відбулось під головуванням начальника Відділення Н. Шершньової, яка поінформувала присутніх про хід вирішення колективного трудового спору (конфлікту), а також про результати проведеної роботи Відділення з Центральним правлінням Українського товариства сліпих та органами місцевої влади.

У ході засідання Комісії розглянуто результати проведеної роботи щодо виконання рішень примирної комісії від 11 лютого 2019 року та вимоги працівників. Сторона від найманих працівників картонажної дільниці висловила невдоволення колективу щодо фінансової ситуації, яка виникла на підприємстві та роботи керівника, оскільки фінансові витрати на утримання адміністрації перевищують фактичний дохід підприємства.

Сторонами спору детально обговорились пропозиції щодо можливих шляхів виконання вимоги найманих працівників. Фахівці Відділення надали необхідні рекомендації та роз'яснення.

За підсумками роботи Комісії сторонами досягнуто домовленості про подальші спільні дії, спрямовані на виконання вимог працівників, прийнято відповідні рішення.

Відділення в межах своїх повноважень продовжує здійснювати правовий супровід примирних процедур з метою сприяння вирішенню даного колективного трудового спору (конфлікту).