E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

       Б. Піроцький, головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області
 
  У грудні 2019 року наймані працівники Ніжинського районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства "Ніжинрайагролісництво" (Підприємство) звернулись до відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) з метою отримання правової допомоги у вирішенні розбіжностей щодо невиконання вимог законодавства про працю комунальним підприємством "Чернігівоблагроліс" Чернігівської обласної ради.
     У зв'язку з оптимізацією витрат Підприємства відбулось скорочення штату працівників. Через боргові зобов'язання управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області накладено арешт на грошові кошти (рахунки, касу) Підприємства.
      Тому працівники Підприємства скористались своїм правом на соціальний захист і прийняли рішення щодо вступу в колективний трудовий спір (конфлікт) (КТС(К)) відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
      03 січня 2020 року Відділення отримало повідомлення про вступ в КТС(К) та відповідний пакет документів.
     Вимоги працюючих стосуються погашення заборгованості із заробітної плати, виплати компенсації втрати частини заробітної плати у зв’язку із затримкою термінів її виплати, грошової компенсації за невикористані щорічні відпустки та компенсації за зношування інструментів, належних працівникам, а також, виконання роботодавцем обов'язків щодо організації праці працівників, створення умов для зростання продуктивності праці, забезпечення трудової i виробничої дисципліни, неухильного додержання законодавства про працю i правил охорони праці, уважного ставлення до потреб i запитів працівників, поліпшення умов їх праці та побуту.
     08.01.2020 НСПП зареєстровано КТС(К) між найманими працівниками Підприємства та адміністрацією комунального підприємства "Чернігівоблагроліс" Чернігівської обласної ради.
       У межах повноважень, визначених Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та Положенням про Національну службу посередництва і примирення, Відділенням здійснюються заходи щодо сприяння вирішенню зазначеного КТС(К).