E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

27 квітня у рамках запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) у комунальному закладі "Воловецька центральна районна лікарня Воловецької районної ради" відбулась дистанційна робоча зустріч начальника відділення НСПП в Закарпатській області (Відділення) І. Палка з головою Воловецької районної організації профспілки працівників охорони здоров'я О. Копельчак.

Конфліктна ситуація у зазначеному закладі виникла у зв'язку із розбіжностями з питань нормування і оплати праці та перебуває на обліку Відділення з 01.04.2020.

Упродовж цього часу фахівцями Відділення було ініційовано низку робочих зустрічей з О. Копельчак та головним лікарем А. Попелич з метою усунення розбіжностей та стабілізації стану соціально-трудових відносин (СТВ).

У зв'язку з несвоєчасним надходженням з державного бюджету субвенції, за рахунок якої проводиться оплата праці найманих працівників закладу, станом на 01.04.2020 заборгованість склала понад 1,8 млн грн. Така ситуація викликала невдоволення в колективі, наймані працівники розглядали питання вступу в колективний трудовий спір (конфлікт). Фахівцями Відділення розроблено план заходів з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту), крім того надано необхідні консультації та рекомендації відповідно до норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Під час зустрічі було отримано інформацію, що станом на 24.04.2020 заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам погашена в повному обсязі. О. Копельчак наголосила, що врегулювати конфліктну ситуацію вдалося завдяки активному сприянню Відділення.

У свою чергу, І. Палко зазначив, що стабілізація стану СТВ та забезпечення соціального спокою в області є складовими елементами завдань Відділення, а тісна співпраця з профспілкою ефективно посприяла недопущенню подальшого загострення ситуації.

Насамкінець зустрічі було домовлено про подальшу співпрацю, зокрема, оперативний обмін інформацією у разі виникнення розбіжностей між сторонами СТВ.