E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

KHM150520

 

З метою здійснення заходів із запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) на комунальному некомерційному підприємстві "Хмельницька обласна дитяча лікарня" Хмельницької обласної ради, 14 травня у відділенні НСПП в Хмельницькій області (Відділення) відбулась узгоджувальна зустріч начальника Відділення Т .Бабич та головного спеціаліста Відділення І. Гавари з головою профспілки медичного закладу О. Тарамбулою.

З 06 травня 2020 року медичний заклад перебуває в системі запобігання виникненню КТС(К) та у Базі даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності, через наявність заборгованості із виплати заробітної плати в сумі 1,1 млн грн.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у закладі та причини виникнення розбіжностей між сторонами, пов'язані з невиконанням вимог законодавства про працю в частині нормування і оплати праці.

Голова профспілки пояснив, що з 01 квітня 2020 року почала діяти Програма медичних гарантій, відповідно до якої, медичні послуги оплачуються Національною службою здоров'я України (НСЗУ) за договорами. Але, через невчасне отримання закладом ліцензії на медичну практику, що сталося з об'єктивних причин, з боку НСЗУ припинено оплату за надання медичних послуг, в результаті чого на підприємстві виникла заборгованість із виплати заробітної плати, а заробітна плата за квітень виплачена частково, що призвело до виникнення конфліктної ситуації у трудовому колективі.

Начальник Відділення надала відповідні консультації щодо застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої взаємодії Відділення з профспілкою з метою своєчасного реагування на ускладнення стану СТВ у лікарні.

Фахівці Відділення, в межах повноважень, й надалі сприятимуть врегулюванню конфліктної ситуації у трудовому колективі виключно у рамках правового поля.