E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

08 квітня 2014 року проведено перше засідання примирної комісії з розгляду колективного трудового спору між найманими працівниками та державним підприємством «Рівненській автомобільний ремонтний завод» міста Рівного, який зареєстрований  розпорядженням НСПП № 029-р від 05 лютого 2014 року (реєстраційний номер 008-14/17-В). В зазначеному спорі найманими працівниками висунута вимога: «1. Забезпечити погашення заборгованості по заробітній платі працівникам заводу з січня 2013 року по грудень 2013 року, яка утворилась станом на 01.01.2014 р.».

На засіданні примирної комісії, яке відбулось безпосередньо на підприємстві, окрім членів примирної комісії та представників сторін колективного трудового спору, були присутні: Ігнатенко В.М., заступник начальника відділення НСПП в Рівненській області – завідувач сектора правового забезпечення, Турчинська О.Б., головний спеціаліст сектора правового забезпечення відділення НСПП в Рівненській області, Давидюк В.М., голова обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства, Бочечко І.П., начальник відділу правового супроводження.

Засідання примирної комісії було розпочато з обрання головуючого та прийняття регламенту її роботи. Членами примирної комісії досягнуто згоди, що у засіданнях примирної комісії можуть брати участь представники органів державного влади, профспілок та інших зацікавлених органів.

У ході роботи примирної комісії представниками найманих працівників повідомлено, що заборгованість із виплати заробітної плати продовжує залишається значною та має тенденцію до зростання.

Представник відділення НСПП в Рівненській області Ігнатенко В.М. надав детальні роз’яснення щодо порядку роботи примирної комісії. Зокрема, він звернув увагу присутніх на застосування положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та запропонував виробити можливі шляхи розв’язання колективного трудового спору, після  розгляду питань щодо напрямів оздоровлення фінансово-економічного стану підприємства, завантаження виробничих потужностей та наявних можливостей заводу. Крім того, ним відмічено, що відділенням НСПП в Рівненській області проводяться всі визначені законодавством заходи із сприяння вирішенню колективного трудового спору, у тому числі щодо залучення представників центральних та місцевих органів виконавчої влади до вирішення проблемних питань підприємства.

Членами примирної комісії в тривалій дискусії проведено обговорення складного фінансово-економічного становища заводу, а також стану соціально-трудових відносин, який на даний час зазнає дестабілізації. Однією із пропозицій примирної комісії, що може  оздоровити фінансовий стан, відновити виробничу діяльність підприємства, є реалізація майна, що зберігається на території заводу.

Примирною комісією прийнято рішення продовжити її роботу з метою вироблення конкретного рішення по вирішенню колективного трудового спору.