E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Тетяна Трошина,  завідувач  сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Луганській області

        

27 листопада 2012 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області,  відбулося перше засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) на комунальному підприємстві «Старобільськтепло» міста Старобільськ Старобільського району Луганської області, зареєстрованого у листопаді поточного року з питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам.
У даному засіданні, окрім сторін конфлікту і представників відділення НСПП в Луганській області, взяли участь: заступник голови Старобільської райдержадміністрації, спеціаліст з правових питань Старобільської міської ради і  начальник відділу економічного аналізу Головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.
В ході засідання були заслухані пояснення представників сторін колективного трудового спору та залучених органів. Керівник комунального підприємства  відзначив, що основна причина накопичення заборгованості із виплати заробітної плати – нестача коштів у зв’язку з тим, що 67% від отриманих на розрахунковий рахунок грошей спрямовується на погашення боргів за використаний газ, який утворився упродовж 2008-2010 років. Він проінформував, що на даний час існує заборгованість Старобільської міської ради за виконані КП «Старобільськтепло» роботи по благоустрою  міста. Також директор підприємства підкреслив, що  проблемою, яка потребує першочергового рішення, є те, що на теперішній час виконавчою службою арештовані, окрім двох, усі розрахункові рахунки підприємства.
Присутня на засіданні примирної комісії спеціаліст з правових питань Старобільської міської ради розповіла про заходи органу місцевого самоврядування з метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати.  А саме: упродовж року неодноразово збільшувався статутний фонд підприємства, прийнято рішення щодо продажу 2-х котелень, що перебувають на балансі підприємства, з подальшим використанням отриманих грошей на погашення боргів найманим працівникам, ситуація на підприємстві постійно розглядається на засіданнях міської робочої групи щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджету і погашення заборгованості із заробітної плати  з метою пошуку спільних шляхів виходу з кризового стану.
За результатами обговорення заслуханої інформації, з боку відділення НСПП в Луганській області членам примирної комісії було запропоновано розробити графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати із визначенням реальних джерел для подальшого його затвердження примирним органом. 
 Наступне засідання примирної комісії представники сторін колективного трудового спору домовились провести 04 грудня 2012 року.