E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

20 листопада 2012 року начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Рівненській області М.Красько взяв участь в нараді у заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації В.Новака. Серед обговорених питань особливого розгляду набуло питання вирішення колективних трудових спорів на підприємствах Рівненщини.
Зокрема, найбільш гострим залишається питання вирішення колективного трудового спору у ЗАТ „Рівненський ливарний завод”, де лише у листопаді 2012 року найманими працівниками проведено дві акції соціального протесту, одну з яких - під стінами Рівненської обласної державної адміністрації. В цих акціях протесту працівники вимагали від органів місцевої влади надати допомогу у відновленні роботи підприємства та сприяти погашенню заборгованості із заробітної плати.

Начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Рівненській області М.Краськом зазначено, що на вказаному підприємстві за сприянням відділення НСПП в Рівненській області тривають примирні процедури по вирішенню колективного трудового спору. Проте, несприятливим чином на вирішення зазначеного спору впливають часті зміни керівництва заводу. На даний час відділенням НСПП в Рівненській області проведена відповідна робота із Рівненською районною державною адміністрацією, яка буде ініціювати термінове скликання зборів акціонерів товариства з метою вирішення нагальних питань по функціонуванню підприємства.
На нараді заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації В.Новак зазначив, що владою будуть вжиті всі можливі заходи для прискорення погашення заборгованості із заробітної плати та стабілізації стану соціально-трудових відносин на зазначеному підприємстві.