E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Г. Нємова, головний спеціаліст відділення НСПП в Дніпропетровській області

 

 

Розпорядженням НСПП від 28.03.2017 № 079-р у ПАТ "Дніпрометробуд" міста Дніпра було зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт) (далі – КТС(К)) з вимогами найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, своєчасної оплати праці тощо.

Відділення НСПП в Дніпропетровській області (далі – Відділення) сприяє вирішенню вказаного КТС(К) у межах повноважень, визначених Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Так, 03 липня 2017 року у Будинку профспілок відбувся круглий стіл, присвячений питанню вирішення КТС(К) у ПАТ "Дніпрометробуд". У заході взяли участь представники Відділення, радник міського голови міста Дніпра, голова Дніпропетровської обласної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України та особа, уповноважена представляти інтереси найманих працівників ПАТ "Дніпрометробуд".

Учасники круглого столу відзначили, що стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) у ПАТ "Дніпрометробуд" залишається напруженим через складну фінансову ситуацію, наймані працівники доведені до відчаю та налаштовані на проведення стихійних акцій соціального протесту.

Радник міського голови міста Дніпра повідомив, що на даний час розглядається можливість передачі ПАТ "Дніпрометробуд" у комунальну власність міста. Незабаром буде підготовлено відповідний пакет документів.

Начальник Відділення наголосив, що голова правління ПАТ "Дніпрометробуд" негативно налаштований на вирішення КТС(К). Так, упродовж тривалого періоду він ухиляється від проведення примирних процедур.

З метою налагодження конструктивного соціального діалогу та початку роботи Комісії було запропоновано включити представників міської ради міста Дніпра до складу її членів.

У свою чергу, представник міської влади запевнив, що з метою прискорення врегулювання стану СТВ, про складну ситуацію, що виникла у ПАТ "Дніпрометробуд" буде поінформовано міського голову міста Дніпра та його заступників.

Таким чином, за результатами проведеного заходу було прийняте рішення, що фахівці Відділення мають підготувати письмове звернення до міського голови міста Дніпра з проханням включити до складу Комісії по вирішенню КТС(К) у ПАТ "Дніпрометробуд" представників від Дніпровської міської ради.

Відділення й надалі сприятиме вирішенню КТС(К) у ПАТ "Дніпрометробуд" у межах своїх повноважень та надаватиме правову допомогу в організації проведення засідань Комісії.