E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

А. Михайловська, головний спеціаліст  відділення НСПП в Сумській області

Sum15122017Відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) продовжує сприяти вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К) між об’єднаною первинною організацією профспілки працівників машинобудування та металообробки ПАТ "Сумське НВО" м. Суми (далі – Профспілка) та ПАТ "Сумське НВО" м. Суми, який зареєстрований НСПП у поточному році.

Так, 14 грудня 2017 року в приміщенні Відділення відбулась чергова узгоджувальна зустріч начальника Відділення О. Пирогова та голови профкому Профспілки І. Совгіри. Дана зустріч стала продовженням діалогу, започаткованого за результатами роботи трудового арбітражу.

У ході зустрічі О. Совгіра відзначив, що стан соціально-трудових відносин у ПАТ "Сумське НВО" продовжує залишатися напруженим через складну фінансову ситуацію на підприємстві. Напередодні, черговий раз у цьому році, вдалося відтермінувати проведення акції протесту найманих працівників.

Також слід зазначити, що на нещодавній зустрічі адміністрації ПАТ "Сумське НВО" з активом профкому Профспілки генеральний директор О. Цимбал повідомив про наявні перспективні напрацювання, які дозволять підприємству повернутися на стабільний шлях розвитку, а саме: підписання контракту щодо облаштування лінії з виробництва слабкої азотної кислоти; налагодження діалогу з новим партнером – компанією C.E. Civil Engines Ltd, котра замовила партію запчастин до газоперекачувальних агрегатів; надходження позитивної та обнадійливої інформації з Ірану – поволі почалося авансування "заморожених" проектів (завдяки цим коштам у листопаді значною мірою вдалося вирішити питання виплати зарплати); до позитивних зрушень призвели чергові переговори щодо укладених контрактів на узбецькому ринку.

Керівництво об’єднання зазначило, що нерівномірне фінансування, яке одержує об’єднання, примушує маневрувати між виплатою зарплати, оплатою за спожиті енергоресурси та забезпеченням потреб виробництва. Відтак, до кінця грудня адміністрація підприємства взяла на себе зобов’язання виплатити заробітну плату за першу половину серпня поточного року включно.

У ході узгоджувальної зустрічі сторони обговорили проблемні питання, висловили думки щодо можливих шляхів виконання вимог найманих працівників та вирішення КТС(К).

На завершення О. Пирогов наголосив на тому, що відповідно до положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" проведення будь-яких акцій соціального протесту повинно відбуватись без порушення громадського порядку.

Працівники Відділення й надалі здійснюватимуть моніторинг стану соціально-трудових відносин на підприємстві й сприятимуть вирішенню КТС(К) у межах своїх повноважень відповідно до вимог чинного законодавства.