E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

К.Ладович, головний спеціаліст відділення НСПП в Дніпропетровській області 

 

 

11.01.2018 року відбулося четверте засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками структурного підрозділу Шахтоуправління з підземного видобутку руди (на правах шахт) Гірничого департаменту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" міста Кривого Рогу Дніпропетровської області та ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (далі – ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг") (далі – Комісія).

Відповідно до укладеної угоди від 23.11.2017 про створення примирної комісії для вирішення КТС(К), кожна сторона делегувала до Комісії по чотири особи.

Засідання Комісії було визначено закритим, тому на початку засідання усіх присутніх попередили про нерозголошення інформації, почутої на засіданні.

Згідно домовленостей сторін, головував на засіданні Комісії представник від найманих працівників Шахтоуправління з підземного видобутку руди (на правах шахт) Гірничого департаменту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

У роботі Комісії взяли участь і представники відділення НСПП в Дніпропетровській області.

Члени Комісії розглядали шосту вимогу: "виділяти на кожного працівника Шахтоуправління з підземного видобутку руди (на правах шахт) Гірничого департаменту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" кошти на оздоровлення в розмірі середньої заробітної плати працівника при наданні відпустки".

Представник від адміністрації зазначив, що адміністрація готова розглянути питання стосовно виділення працівникам підприємства коштів на оздоровлення при наданні відпустки, але для цього необхідно прийняти трудовим колективом на конференції рішення про відмову утримання об’єктів соціальної сфери ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Представники найманих працівників Шахтоуправління з підземного видобутку руди (на правах шахт) Гірничого департаменту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" запропонували розглянути можливість виділення додаткових коштів саме для виконання шостої вимоги.

Після обміну думками, стосовно виділення коштів на оздоровлення при наданні відпустки, сторони Комісії так й не прийняли рішення.

На завершення засідання члени Комісії одноголосно прийняли рішення про проведення наступного засідання 24 січня 2018 року та визначилися з часом зустрічі – на 14 годину, на порядку денному стоятиме питання розгляду шостої вимоги.

Відділення буде й надалі відслідковувати стан соціально-трудових відносин на підприємстві та братиме участь у всіх засіданнях Комісії.