E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

К.Ладович, головний спеціаліст відділення НСПП в Дніпропетровській області 

30.01.2018 відбулося п'яте засідання примирної комісії по вирішенню КТС(К) між найманими працівниками структурного підрозділу Шахтоуправління з підземного видобутку руди (на правах шахт) Гірничого департаменту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" міста Кривого Рогу Дніпропетровської області та ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (далі – Комісія).

Відповідно до укладеної угоди від 23.11.2017 про створення примирної комісії для вирішення колективного трудового спору (конфлікту), кожна сторона делегувала до примирної комісії по чотири особи.

Засідання Комісії було визначено закритим, тому на початку засідання попередили усіх присутніх про нерозголошення інформації, отриманої на засіданні.

Згідно домовленостей сторін, головував на засіданні Комісії представник від адміністрації ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

У роботі Комісії взяли участь і представники відділення НСПП в Дніпропетровській області.

Члени Комісії розглядали шосту вимогу: "виділяти на кожного працівника Шахтоуправління з підземного видобутку руди (на правах шахт) Гірничого департаменту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" кошти на оздоровлення в розмірі середньої заробітної плати працівника при наданні відпустки".

Представник від адміністрації ознайомив членів Комісії з інформацією щодо пілотного проекту, який направлений на оздоровлення працівників підприємства і вже почав діяти. Є ймовірність того, що він стане компромісним варіантом для врегулювання вимоги № 6 працівників Шахтоуправління з підземного видобутку руди (на правах шахт) Гірничого департаменту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Враховуючи зацікавленість власника у використанні за призначенням коштів, які виділяються на оздоровлення працівників ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", на підприємстві почав діяти пілотний проект "Отримай путівку до відпустки", який дає можливість працівникам отримувати путівку через "Єдине вікно" та турагенства, причому залишає за ними право на отримання пільгових путівок до дитячих таборів, в санаторій "Джерело", пансіонати та турбази ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг". Скористатися проектом може кожний працівник підприємства, незалежно від членства у профспілках.

Представник від роботодавця Л. Апостол поінформувала членів Комісії щодо:

– коштів, які виділяються на отримання путівки (2 тис. грн. – 1 раз на рік; 5 тис. грн. – 1 раз на два роки, 10 тис. грн. – 1 раз на три роки). Вказаний ліміт виділяється працівнику підприємства один раз на рік, але розподіл на частини упродовж року не передбачений;

– існуючих умов отримання путівки.

Члени Комісії від сторони найманих працівників були незадоволені отриманою інформацією і після обміну думками члени примирної комісії вирішили відкласти розгляд вищезазначеної вимоги № 6 на останок.

На завершення засідання, члени Комісії одноголосно прийняли рішення про проведення наступного засідання 08 лютого 2018 року, на порядку денному стоятиме розгляд четвертої та шостої вимог.

Відділення і надалі братиме участь у всіх засіданнях Комісії та сприятиме налагодженню соціального діалогу на підприємстві.