E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Турчинська, головний спеціаліст відділення НСПП в Рівненській області

З січня 2018 року відділенням НСПП в Рівненській області (далі – Відділення) здійснюються заходи щодо сприяння вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками фізичної особи-підприємця Троханенка Анатолія Петровича міста Рівного та фізичною особою-підприємцем Троханенком Анатолієм Петровичем міста Рівного. У вказаному КТС(К) наймані працівники висунули до роботодавця вимогу: "Забезпечити безплатно за встановленими нормами змиваючі та знешкоджуючі засоби згідно вимог ст. 165 Кодексу законів про працю України", яка стосується їх прав щодо належних умов праці.

Після реєстрації КТС(К) його сторонами досягнуто домовленості щодоутворення примирної комісії, на якій розглянути вимогу найманих працівників та ухвалити рішення, яке б дозволило стабілізувати взаємовідносини в трудовому колективі.

Під час роботи примирної комісії стороною роботодавця підтверджено, що доводи найманих працівників по забезпеченню належних умов праці відповідно до законодавства є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню. Тому ФОП Троханенко А. П. було закуплено в необхідній кількості дезінфікуючі засоби особистого захисту, які безоплатно передані найманим працівникам.

23 лютого 2018 року відбулось заключне засідання примирної комісії в якому взяли участь представники сторін КТС(К) та Відділення. За результатом його проведення констатовано, що вимога найманих працівників вирішена та підлягає зняттю з реєстрації. У зв’язку із ухваленням цього рішення примирна комісія припинила свою роботу.

Одночасно наймані працівники ФОП Троханенко А. П. виразили слова подяки фахівцям Відділення за їх послідовну роботу по забезпеченню конструктивного діалогу між сторонами КТС(К).