E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю.Грушевич, головний спеціаліст  відділення НСПП в Сумській області

 

Відділенням НСПП в Сумській області (далі – Відділення) здійснюються заходи щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)).

Так, 19 березня поточного року до Відділення надійшло повідомлення від представницького органу найманих працівників приватної виробничо-комерційної фірми «Бригіта» (далі – ПВКФ «Бригіта») м. Суми про вступ у КТС(К) найманих працівників та адміністрації ПВКФ «Бригіта».

Вимогою найманих працівників було: «Відповідно до статті 163 КЗпП до 15 квітня 2018 року забезпечення працівників приватної виробничо-комерційної фірми «Бригіта» спецодягом».

21 березня 2018 року, з метою налагодження конструктивного діалогу, за ініціативи Відділення, на території ПВКФ «Бригіта» відбулась узгоджувальна зустріч представників сторін КТС(К). У заході взяв участь начальник Відділення О. Пирогов.

Врахувавши роз’яснення та рекомендації О. Пирогова, сторони КТС(К) дійшли згоди щодо створення примирної комісії та проведення її першого засідання не пізніше 27 березня 2018 року.

Окрім того, сторони досягли домовленості про участь у засіданнях примирної комісії представників Відділення та Сумської міської ради.

Начальником Відділення обговорені основні положення Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

На завершення зустрічі представники сторін КТС(К) висловили вдячність працівникам Відділення за співпрацю, надання необхідних консультацій, роз’яснень, рекомендацій щодо сприяння вирішенню КТС(К).