E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

К. Ладович, головний спеціаліст відділення НСПП в Дніпропетровській області 

 

 

Розпорядженням НСПП від 19.02.2018 № 071-р було зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками та адміністрацією ТОВ "ПРОСКО" смт Просяна Покровського району Дніпропетровської області.

Відповідно до укладеної угоди від 26.02.2018 про створення примирної комісії для вирішення КТС(К) кожна сторона делегувала до комісії по три особи.

На другому засіданні примирної комісії 22.03.2018 (далі – Комісія) члени Комісії продовжили розглядати першу вимогу: "Сплатити заборгованість із заробітної плати у ТОВ "ПРОСКО"".

Адміністрація запропонувала підписати угоду з графіком погашення заборгованості із виплати заробітної плати (далі – Угода) упродовж шести місяців.

Після довготривалого обговорення члени Комісії зі сторони найманих працівників вирішили прийняти умови роботодавця та підписати графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Також, під час засідання Комісії були обговорені друга та четверта вимоги КТС(К).

Так, на другому засіданні Комісії вдалося досягти згоди щодо порядку виконання не тільки першої вимоги, а й другої та четвертої вимог.

Отже, заборгованість із виплати заробітної плати буде виплачуватися у ТОВ "ПРОСКО" упродовж шести місяців, починаючи з 01.04.2018, кожного місяця буде виділятися понад 1,1 млн. грн. на погашення заборгованості, тобто наймані працівники будуть отримувати приблизно по дві заробітні плати кожного місяця.

У підписаній Угоді також зазначили про необхідність проведення своєчасної виплати поточної заробітної плати до 07 та 22 числа кожного місяця, як і йдеться у другій вимозі найманих працівників, а саме: "Проводити виплати заробітної плати згідно законодавства України".

Щодо четвертої вимоги найманих працівників: "Сплатити заборгованість з єдиного соціального внеску в бюджет України", адміністрація підприємства запропонувала здійснювати пропорційне погашення заборгованості із виплати заробітної плати з податків та зборів, відповідно до складеного графіку погашення заборгованості із виплат заробітної плати, що й було зафіксовано в Угоді.

Під час засідання Комісії було обговорено питання проведення страйку на підприємстві з 26 березня 2018 року та його можливі наслідки для найманих працівників та підприємства.

Фахівці Відділення надали необхідні консультації та роз'яснення щодо проведення страйку відповідно до вимог Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

На завершення члени Комісії одноголосно прийняли рішення про проведення наступного засідання примирної комісії 03 квітня 2018 року, на якому планується розглянути третю вимогу: "Збільшити заробітну плату на 100% (кожен квартал на 25%)".

Відділення й надалі відслідковуватиме стан соціально-трудових відносин на підприємстві та братиме участь у всіх засіданнях примирної комісії.