E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О.Атаманюк, начальник відділення НСПП в Полтавській області

Відділення НСПП в Полтавській області (далі – Відділення) сприяє вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками та адміністрацією ДП "Полтавський комбінат хлібопродуктів" м. Полтави (далі – ДП "Полтавський КХП"), який зареєстрований розпорядженням НСПП від 12.06.2018 року № 181-р.

Так, 15 та 18 червня 2018 року в приміщенні Відділення відбулися перші узгоджувальні зустрічі О. Атаманюк з в.о. генерального директора ДП "Полтавський КХП" О. Старих, юристом Р. Березкою, представницьким органом найманих працівників Н. Василець, С. Аміновою, С. Горіздрою.

Мета зустрічей – довести сторонам КТС(К) переваги вирішення розбіжності шляхом запровадження переговорного процесу.

Зокрема, О. Старих повідомив, що отримавши інформацію від найманих працівників про виникнення КТС(К) та роз’яснень Відділення, 14 червня 2018 року він провів зустріч з представницьким органом найманих працівників, під час якої ознайомив їх про можливості відновлення виробничого процесу, але стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на ДП "Полтавський КХП" залишається напруженим через фінансову ситуацію на підприємстві.

У свою чергу представницький орган найманих працівників повідомив, що всі наймані працівники зацікавлені, щоб підприємство стовідсотково відновило роботу. Окрім того, вони готові писати звернення в усі інстанції, які можуть посприяти відновленню виробництва і не мають на меті проведення будь-яких акцій соціального протесту.

У ході зустрічей О. Атаманюк надала роз’яснення сторонам норм ЗаконуУкраїни "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" (далі – Закон) в частині можливостей розгляду вимоги найманих працівників та вирішення КТС(К) шляхом утворення примирної комісії або трудового арбітражу. Поінформувала присутніх щодо повноважень членів примирної комісії, а представницькому органу була надана практична допомога в оформленні документів для утворення сторонами КТС(К) примирної комісії.

Відтак, відповідно до Закону та нормативних актів НСПП сторона найманих працівників прийняла Постанову представницького органу, підготувала лист до адміністрації ДП "Полтавський КХП" та проект Угодипро утворення примирної комісії. Дані документи були надані стороні адміністрації підприємства.

У підсумку проведених зустрічей погоджено провести перше засідання примирної комісії 19 червня 2018 року в приміщенні ДП "Полтавський КХП" за участі представників Відділення.