E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Марченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

 

18 червня 2018 року начальником відділення НСПП в Запорізькій області (надалі – Відділення) С. Четвертаком за участі працівників Відділення було проведено організаційне засідання сторін колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) щодо проведення примирних процедур по розгляду вимог найманих працівників ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя та вирішенню двох КТС(К).

У заході взяли участь: в.о. директора "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя С. Черненко, його радник О. Василенко, а також уповноважений представницький орган найманих працівників в особі А. Діденко, Г. Панасенко та К. Кіріченко.

Начальником Відділення надано необхідні консультації та роз’яснення з питань, що стосуються діяльності примирної комісії відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та Положення про примирну комісію, затвердженого наказом НСПП № 130 від 18.11.2008.

У ході засідання С. Черненко поінформував, що наразі вживаються всі необхідні заходи щодо поновлення роботи підприємства.

У свою чергу, уповноважений представницький органнайманих працівників висловив свою позицію по суті зареєстрованих спорів.

Завдяки наданим консультативно-правовим роз’ясненням сторони дійшли згоди щодо необхідності утворення примирної комісії та підписали угоду між найманими працівниками та адміністрацією ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя про створення примирної комісії для вирішення КТС(К).

Під час проведення заходу сторонами КТС(К) прийнято рішення щодо необхідності направлення Відділенням запрошень на перше засідання примирної комісії представникам місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та Запорізької обласної організації професійної спілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

По закінченню заходу начальник Відділення висловив подяку за плідну співпрацю у вирішенні КТС(К). Наступна зустріч запланована на 27.07.2018.