E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Атаманюк, начальник відділення НСПП в Полтавській області 

03 липня 2018 року в приміщенні ДП "Полтавський КХП" відбулося друге засідання примирної комісії (далі – Комісія) по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками та адміністрацією ДП "Полтавський КХП" щодо розгляду вимоги: "1. Виплатити заборговану заробітну плату за лютий-квітень 2018 року в сумі 1172,3 тис. грн."

Окрім членів примирної комісії в засіданні взяли участь: начальник відділення НСПП в Полтавській області (далі – Відділення) О. Атаманюк, голова первинної профспілкової організації ДП "Полтавський КХП" Г. Шаровський, головний інженер О. Розуван, начальник технологічного цеху В. Попов, вантажник дільниці готової продукції Д. Головня.

На засіданні було розглянуто виконання сторонами взятих на себе зобов’язань на першому засіданні примирної комісії.

Члени Комісії зі сторони найманих працівників висловили своє обурення бездіяльністю адміністрації в питанні виконання попередньої домовленості щодо часткової виплати заборгованої заробітної плати до кінця червня п. р. Зазначили, що даний факт призводить до зростання напруження в трудовому колективі. Зі свого боку наймані працівники підприємства розпочали роботу по підготовці цехів для прийняття сировини та початку виробничого процесу, направили звернення від трудового колективу до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо сприяння укладенню договорів з Держрезервом України та Аграрним фондом.

Заступник директора Р. Березка зазначив, що адміністрація ДП "Полтавський КХП" для відновлення виробничого процесу забезпечила електро- та водопостачання на підприємстві. На даний час ведуться активні переговори по залученню інвесторів. Але складний фінансовий стан підприємства не дає можливості розпочати виплату заробітної плати найманим працівникам.

У ході засідання сторони прийняли рішення:

– адміністрації до 06 липня 2018 року провести виплату частини заборгованої заробітної плати найманим працівникам ДП "Полтавський КХП";

– директору ДП "Полтавський КХП" терміново провести зустріч з трудовим колективом для надання інформації щодо виплати заробітної плати за червень 2018 року на підприємстві;

– наступне засідання примирної комісії ДП "Полтавський КХП" погодити після зустрічі керівника з трудовим колективом.

По завершенню засідання відбулася зустріч членів Комісії та начальника Відділення з трудовим колективом, під час якої було поінформовано про прийняті рішення на примирній комісії та надані відповіді на питання працівників.

Відділення й надалі відслідковуватиме стан соціально-трудових відносин на ДП "Полтавський КХП" та сприятиме налагодженню соціального діалогу між сторонами КТС(К).