E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

А. Погодаєва, головний спеціаліст відділення НСПП в Дніпропетровській області

09 липня 2018 року було проведено десяте засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками та адміністрацією ТОВ "ПРОСКО" смт Просяна Покровського району Дніпропетровської області, який було зареєстровано розпорядженням НСПП від 19.02.2018 № 071-р.

У роботі примирної комісії взяли участь фахівці відділення НСПП в Дніпропетровській області (далі – Відділення).

Під час засідання примирної комісії було розглянуто питання щодо виконання угоди від 22.03.2018 про погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Члени примирної комісії зі сторони найманих працівників також піднімали питання виконання окремих пунктів Колективного договору, а саме:

– завезення питної води;

– видача талонів, спецодягу та спец харчування;

– виплата одноразової матеріальної допомоги до ювілейної дати, при народжені дитини, на поховання тощо.

Представники роботодавця, в свою чергу, зазначили, що власник ТОВ "ПРОСКО" має намір до жовтня місяця 2018 року погасити заборгованість по заробітній платі та інших соціальних внесках і тільки потім розглядатиме питання щодо виплати одноразової допомоги працівникам.

Члени примирної комісії із сторони найманих працівників знову висловили свою обуреність невирішенням питань по виплаті заробітної плати за другу половину травня, першу половину червня 2018 року та заборгованості із заробітної плати й повідомили про намір розпочати з 10 липня 2018 року страйк. Інформація про оголошення страйку була заздалегідь направлена всім зацікавленим сторонам.

Разом з тим, представники найманих працівників повідомили, що страйк розпочнеться о 18 годині 00 хв., у разі, якщо адміністрація не виконає зобов’язань по виплаті заробітної плати. Наймані працівники також повідомили, що після надходження всіх необхідних виплат, страйк буде зупинено.

Представники від роботодавця запевнили, що друга частина заробітної плати за травень місяць 2018 року буде виплачена 09.07.2018; заборгованість із виплати заробітної плати частково буде погашена 09.07.2018, а частково 10.07.2018; перша половина заробітної плати за червень 2018 буде виплачена до 13.07.208 включно.

На завершення, члени примирної комісії одноголосно прийняли рішення про проведення наступного засідання примирної комісії 31 липня 2018 року та затвердили порядок денний з наступних питань:

– звіт бухгалтера підприємства про виплату заробітної плати згідно Угоди від 22.03.2018 та поточної заробітної плати, сплати єдиного соціального внеску;

– звіт начальника відділу заробітної плати про розробку розстановки робочих по робочих місцях та штатний розклад у зв’язку зі зміною мінімальної заробітної плати та висунутими вимогами найманих працівників про збільшення заробітної плати;

– виплата одноразової матеріальної допомоги починаючи з травня 2018 року згідно п. 3.3.10 Колективного договору.

Відділення буде й надалі відслідковуватиме стан соціально-трудових відносин у ТОВ "ПРОСКО" смт Просяна Дніпропетровської області та намагатиметься налагодити соціальний діалог між сторонами колективного трудового спору (конфлікту).