E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

К. Осмоловська, головний спеціаліст відділення НСПП в Житомирській області

 

18 липня 2018 року відбулося перше засідання примирної комісії по розгляду колективного трудового спору між найманими працівниками ковальського цеху ТОВ «Шалений молот» та адміністрацією ТОВ «Шалений молот».

У роботі комісії взяли участь члени примирної комісії від найманих працівників та роботодавця, а також працівники відділення НСПП в Житомирській області (далі – Відділення).

Відкрила засідання примирної комісії І. Литвинчук, в. о. начальника Відділення, яка розповіла присутнім членам примирної комісії їх повноваження, висвітлила положення закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та роз’яснила механізм проведення примирних процедур.

На першому засіданні примирної комісії головуючим вибрано директора ТОВ «Шалений молот» А. Хоцького.

Головуючийповідомив, що з урахуванням фінансових можливостей підприємства вирішення першої вимоги найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати за квітень-травень 2018 року розпочнеться у серпні 2018 року. Також зауважив, що дотриманню вимог трудового законодавства на підприємстві буде приділятись більше уваги та запропонував винести дане питання на обговорення наступного засідання примирної комісії у серпні 2018 року.

Представник органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників у КТС(К) О. Сорока,акцентував увагу на тому, що керівництву необхідно якнайшвидше усунути порушення трудового законодавства з питань погашення та своєчасної виплати заробітної плати.

За результатами засідання прийнято рішення провести наступне засідання примирної комісії у серпні 2018 року, на якому розглянути питання вирішення вимог найманих працівників.