E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

А. Хімчак, начальник відділення НСПП в Донецькій області

 

24 липня 2018 року в приміщенні Донецького обласного управління водних ресурсів відбулось п’яте засідання примирної комісії з розгляду колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) між найманими працівниками Донецького обласного управління водних ресурсів та комісією з реорганізації Донецького обласного управління водних ресурсів (далі – Комісія).

До порядку денного засідання включені питання:

1. Розгляд вимоги №2 «Ознайомити під розпис з наказом про вивільнення персонально працівників не пізніше ніж за два місяці».

2. Розгляд вимоги №3 «Забезпечення переважного права на залишення на роботі працівників з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці».

Головуючий зазначив, що на попередньому засіданні головою комісії з реорганізації Н. Білоцерківською для вирішення вимог №2 і №3 стороні найманих працівників запропоновано розглянути наступну пропозицію: «Після вивільнення працівників Донецького обласного управління водних ресурсів за реорганізацією, можливе працевлаштування протягом місяця на вакантні посади на момент звернення у Сіверсько-Донецькому БУВР».

За наданими пропозиціями виступили від ініціативної групи І. Пересічна та О. Моненко, від комісії з реорганізації – А. Портянов і Н. Білоцерковська.

За сприяння фахівців відділення НСПП в Донецькій області під час переговорів на засіданні Комісії сторони домовилися щодо шляхів вирішення вимог №2 і №3, а саме: «Працівники Донецького обласного управління водних ресурсів, що працюють на постійній основі та вивільняються у зв’язку з реорганізацією Донецького обласного управління водних ресурсів за п.1 ст.40 КЗпП України, мають право на переважне працевлаштування у Сіверсько-Донецькому БУВР протягом одного місяця після звільнення за наявності вакантних посад на момент звернення».

Після розгляду всіх питань порядку денного головуючий запропонував закрити засідання Комісії та розглянути напрацьовані домовленості по всім 4 вимогам на шостому засіданні примирної комісії, що відбудеться 27.08.2018 року з підписанням підсумкового протоколу.