E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Марченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

 

Zap0308201802 серпня 2018 року, за ініціативою начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області (надалі – Відділення) С. Четвертака, за участю працівників Відділення в будівлі Обласної державної адміністрації було проведено нараду з представниками управління містобудування та архітектури Запорізької обласної державної адміністрації та обласного комітету профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України в рамках вирішення 2 колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємстві ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя.

 

У ході проведеної наради було розглянуто питання щодо конфліктної ситуації, яка склалося на підприємстві ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя. Також, обговорювався стан соціально-трудових відносин на підприємстві та шляхи зменшення соціальної напруги у трудовому колективі підприємства.

Під час виступу С. Четвертак повідомив, що новопризначений керівник інституту не проводить відповідні заходи по відновленню роботи підприємства та створенню примирної комісії по вирішенню колективних спорів (конфліктів) в установлені йому терміни, відповідно до складеної угоди між сторонами спору.

З 03.02.2017 р. робота підприємства призупинена. Станом на 01.07.2018 р. заборгованість із виплати заробітної плати складає 4,3 млн.грн. Стан соціально-трудових відносин вкрай напружений.

За результатами проведеної наради прийнято рішення звернутись за сприянням до голови Запорізької обласної державної адміністрації. Також, голові обласної організації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Ю. Теодоренко доручено підготувати листа до Центрального комітету профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України щодо звернення до Міністерства мінрегіоналбуду ЖКХ по сприянню у вирішенні даної конфліктної ситуації.

Працівники Відділення продовжують здійснювати моніторинг ситуації, яка склалася на підприємстві.

По закінченню заходу начальник Відділення висловив свою подяку учасникам даної наради щодо співпраці у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) на даному підприємстві.