E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

У. Бачинська, головний спеціаліст відділення НСПП в Івано-Франківській області

IF2009201818 вересня 2018 року у приміщенні відділення НСПП в Івано-Франківській області (далі – Відділення) відбулося перше засідання примирної комісії по розгляду колективного трудового спору (конфлікту) між Рогатинською районною організацією Профспілки працівників освіти і науки України і відділом освіти Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, зареєстрованого розпорядженням НСПП від 07.09.2018 № 233-р, з вимогою: "Виплатити заробітну плату педагогічним працівникам за час відпустки у липні 2018 року".

У роботі примирної комісії взяли участь члени примирної комісії від найманих працівників та роботодавця та фахівці Відділення. Також до роботи комісії були залучені: заступник директора Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації (далі – ОДА) А. Сташків, заступник начальника управління праці-начальник відділу департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА О. Гринів, заступник голови Ради профспілок Івано-Франківської області – головний правовий інспектор праці У. Гураль, головний спеціаліст департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА Р. Дубик.

Відкрив засідання примирної комісії начальник Відділення Р. Баб’юк, який надав роз’яснення щодо процедури проведення засідання примирної комісії, регламенту її роботи та повноваження членів примирної комісії. Було обрано головуючого та секретаря примирної комісії.

Під час засідання примирної комісії було заслухано сторони колективного трудового спору (конфлікту) та інших присутніх. Сторона роботодавця повідомила, що на даний час було виплачено 70% заборгованої заробітної плати працівникам. Решту заборгованості роботодавець зобов’язується погасити до 05.10.2018. Представники найманих працівників погодилися з даним зобов’язанням.

За результатами засідання примирної комісії було прийнято відповідне рішення, про виконання якого сторони колективного трудового спору (конфлікту) повинні повідомити Відділення.