E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Базій, головний спеціаліст відділення НСПП в Харківській області

26 вересня 2018 року начальник відділення НСПП в Харківській області (далі – Відділення) С. Лайков здійснив виїзд до міста Сєвєродонецька Луганської області. Основною метою відрядження було сприяння налагодженню конструктивного діалогу між сторонами колективного трудового спору (конфлікту) у ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот".

Під час свого візиту на підприємство начальник Відділення провів робочу зустріч з головою профспілкового комітету, уповноваженим представником найманих працівників у колективному трудовому спорі (конфлікті) В. Чернишом та членами профспілкового комітету. Було детально обговорено стан соціально-трудових відносин у ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот" та хід задоволення вимог найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, забезпечення своєчасної виплати поточної заробітної плати, а також виконання пунктів колективного договору стосовно щомісячного перерахування профспілковій організації підприємства членських внесків та коштів на культурно-масову, спортивну та оздоровчу роботу.

Необхідно зазначити, що незважаючи на всі заходи, вжиті Відділенням, у напрямі налагодження конструктивного діалогу між сторонами, адміністрація продовжує ухилятись від примирних процедур, відмовляється від створення примирної комісії для врегулювання колективного трудового спору (конфлікту) та уникає спілкування з фахівцями Відділення.

Того ж дня відбулась зустріч начальника Відділення С. Лайкова та голови профспілкового комітету ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот" В. Черниша з першим заступником прокурора Луганської області, старшим радником юстиції В. Мичкою. В ході зустрічі обговорено ситуацію на підприємстві, законні вимоги найманих працівників до адміністрації та перспективи виходу із кризової ситуації.