E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Ю. Кирієнко, головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області

 

У рамках виконання Угод про співпрацю між Чернігівською організацією профспілки працівників культури України, Чернігівською обласною профспілковою організацією профспілки працівників соціальної сфери (далі –Профспілка) та відділенням НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення), згідно до плану роботи 16 січня 2019 року відбулась робоча зустріч начальника Відділення О. Дєдікова з головами профспілок І. Буренко та В. Лисічем.

Під час зустрічі були обговорені питання щодо існуючого стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) та перспективи їх розвитку в установах, закладах та організаціях соціальної сфери і культури.

За словами І. Буренко, працівники культури Чернігівщини наразі занепокоєні деякими процесами децентралізації та створенням об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ), забезпеченням фінансування закладів внаслідок розподілу бюджетних коштів. Наприклад, в області працює 710 бібліотечних закладів, які мають безліч проблем. Подальший їх розвиток залежатиме від дій конкретної ОТГ і, за належної підтримки, вони можуть перетворитися на культурні центри громад з різноманітними послугами.

В. Лисіч, у свою чергу, вважає, що реформування соціальної сфери вимагає від профспілкових органів бути на крок попереду, з метою попередження небажаних конфліктів.

Начальник Відділення наголосив на необхідності оперативного взаємоінформування у разі виникнення чинників дестабілізації стану СТВ та врегулювання розбіжностей правовим шляхом згідно Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". За результатами роботи були досягнуті домовленості щодо вжиття спільних заходів, спрямованих на забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах соціальної сфери і культури, запобігання виникненню конфліктних ситуацій і можливих стихійних акцій соціального протесту на підприємствах, в організаціях та установах області.