E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Ю. Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

 

 

Sum17012019Відділенням НСПП в Сумській області (далі – Відділення) у рамках сприяння розвитку в області соціального діалогу, поліпшенню соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємствах, в установах та організаціях області, взаємного обміну інформацією здійснюється співпраця з організаціями роботодавців.

 

Так, 16 січня 2019 року відбулась ознайомча зустріч начальника Відділення О. Пирогова з членом колегії Сумської ОДА, головою ради Федерації організацій роботодавців Сумської області І. Тесленком.

Начальник Відділення надав інформацію про результати діяльності Відділення за 2018 рік.

І. Тесленко, у свою чергу, надав інформацію про підписання 03 грудня 2018 року меморандуму між владою та спільнотою роботодавців про партнерство і співробітництво. Від влади меморандум підписав голова Сумської ОДА М. Клочко, від Спільного представницького органу роботодавців області – голова ради Федерації організацій роботодавців Сумщини І. Тесленко.

Метою меморандуму є вироблення та реалізація регіональної економічної і соціальної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин, забезпечення підвищення рівня і якості життя мешканців області та забезпечення соціальної стабільності у суспільстві.

Підписанти домовилися, що Сумська ОДА залучатиме представників спільноти до роботи над реформами, а організації роботодавців, у свою чергу, стимулюватимуть своїх колег виконувати взяті на себе соціальні зобов’язання, у тому числі, щодо легалізації зайнятості населення та вчасної виплати заробітної плати.

Сторони робочої зустрічі обговорили важливі питання соціально-економічного розвитку регіону, ефективного працевлаштування населення. Партнерами була досягнута домовленість про підготовку проекту двосторонньої угоди про майбутню співпрацю та партнерство між Відділенням та представницьким органом роботодавців області у рамках наступної робочої зустрічі.

Підсумовуючи вищезазначене, сторони робочої зустрічі домовились про подальшу співпрацю для ефективного вирішення проблемних питань на підприємствах, в установах та організаціях області.