E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Ткачук, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

 

 

ZAP2301201922 січня 2019 року у приміщенні Запорізької обласної ради профспілок відбулась нарада Запорізької обласної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (далі – Профспілка) під керівництвом голови Профспілки В. Сєдова.

У нараді взяли участь голова Профспілки В. Сєдов, галузевий профактив, а також начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак та головний спеціаліст Відділення С. Ткачук.

На початку зустрічі начальник Відділення С. Четвертак поінформував учасників наради про результати діяльності Відділення за 2018 рік щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємствах, установах та організаціях Запорізької області, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та сприяння їх вирішенню, а також надав роз’яснення норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". Окремо С. Четвертак зупинився на питаннях підвищення рівня правової культури галузевих профактивів та підписки Бюлетеня НСПП.

У свою чергу, голова Профспілки В. Сєдов доповів про фінансово-економічний стан на металургійних підприємствах Запорізької області, який залишається складним. Він зазначив, що порівняно з 2008 роком спостерігається зменшення обсягів виробництва майже на 50%. Однак в цілому, металургійний комплекс у Запорізькій області працює стабільно, проте складнощі, які обумовлені кон’юнктурою ринку, виникають постійно.

Крім того, на нараді виступили голови профкомів підприємств металургійної і гірничодобувної промисловості Запорізької області, які доповіли про проведену роботу щодо укладання колективних договорів на своїх підприємствах, якими забезпечені достатньо високі соціальні гарантії та динаміка росту рівня заробітної праці.

По завершенню наради начальник Відділення С. Четвертак та голова Профспілки В. Сєдов акцентували увагу на необхідності збереження напрацьованого досвіду щодо взаємного інформування про стан СТВ на металургійних підприємствах області, а також створення сприятливих умов щодо соціально-економічного захисту прав та інтересів найманих працівників.

Також С. Четвертак провів робочу нараду, на якій працівників Відділення було ознайомлено з результатами проведеної зустрічі з метою врахування їх у подальшій роботі при проведенні моніторингу стану СТВ на підприємствах міста.