E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Кравцова, головний спеціаліст відділення НСПП в Херсонській області

 

26 березня 2019 року відбулась зустріч начальника відділення НСПП в Херсонській області (далі – Відділення) В. Бойко з головою обласної галузевої профспілкової організації працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Н. Плєвакіною та головою первинної профспілкової організації МКП "Херсонелектротранс" К. Шубіним.

 

Керівниками Відділення та профспілок обговорювалось питання щодо виконання вимог законодавства про працю на МКП "Херсонелектротранс"– своєчасність виплати заробітної плати, умови виробничого і соціального побуту, рівень середньої заробітної плати, стан виконання колективного договору.

Н. Плєвакіна зазначила, що з 2016 року по теперішній час стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємстві стабільний. Процедура банкрутства МКП "Херсонелектротранс" припинена, заборгованість по податках, зборах та інших обов'язкових платежах погашена.

К. Шубін поінформував, що на підприємстві проведено переоснащення електричного устаткування, виконані капітальні ремонти основних виробничих цехів та приміщень, більшості тролейбусів, які обслуговують населення м. Херсона.

К. Шубін також зазначив, що на сьогодні колективний договір між адміністрацією підприємства та трудовим колективом виконується у повному обсязі.

В. Бойко поінформувала, що у попередні роки стан СТВ на МКП "Херсонелектротранс" був напруженим. Первинна профспілка підприємства неодноразово зверталась до Відділення з ініціативою вступу у колективні трудові спори (конфлікти) (далі – КТС(К)), які були зареєстровані у 2012 та 2013 роках. Упродовж 2014-2015 року стан СТВ на МКП "Херсонелектротранс" знаходився на обліку Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К).

Начальник Відділення також звернула увагу присутніх, що з 2016 року стан СТВ на підприємстві стабільний, працівники не вдаються до проведення акцій соціального протесту.

Після зустрічі з профспілковим активом В. Бойко провела нараду серед фахівців Відділення, на якій було поінформовано про стан СТВ на МКП "Херсонелектротранс".