E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

В. Овчарук, головний спеціаліст відділення НСПП у Волинській області

Vol2903201927 березня 2019 року за сприяння відділення НСПП у Волинській області (далі – Відділення) проведено круглий стіл на тему: "Стан соціально-трудових відносин у містах Нововолинськ та Володимир-Волинський".

Участь в обговоренні теми взяли: завідуючі інформаційно-консультаційними центрами НСПП (далі – ІКЦ НСПП) у м. Нововолинськ І. Цьось (начальник відділу управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому) та у м. Володимир-Волинський Т. Ільницька (начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці і соціального захисту населення виконкому міської ради), начальник Відділення В. Демидюк та заступник начальника Відділення Ю. Сиротенко.

Під час роботи круглого столу проаналізовано методи співпраці Відділення із ІКЦ НСПП. Зокрема, наголошено на п. 3.5 Угоди про взаємодію, укладеної між Відділенням та Головним управлінням праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської обласної державної адміністрації, де передбачено щомісячно до 25 числа надсилати до Відділення інформацію про стан СТВ (заборгованості по заробітній платі та стан її погашення) на підприємствах, в установах, організаціях районів та про інші порушення трудового законодавства.

Завідуючі ІКЦ НСПП І. Цьось та Т. Ільницька поінформували представників Відділення про стан СТВ на підприємствах міст Нововолинськ та Володимир-Волинський. Зокрема, зазначили, що заборгованість із виплати заробітної плати у містах станом на 01.03.2019 становила у Нововолинську – 3,1 млн. грн., Володимир-Волинську – 292,2 тис. грн.

Спостерігається загострення стану СТВ на ДП "Шахта № 1 "Нововолинська"; у відокремленому підрозділі "Західно-Українська виконавча дирекція з ліквідації шахт" ДП "Об'єднана компанія "Укрвуглереструктуризація" "Нововолинська"; філії "Володимир-Волинська дорожньо-експлуатаційна дільниця" ДП "Волинський облавтодор".

Начальник Відділення В. Демидюк поінформував, що стан СТВ на вищезазначених підприємствах перебуває на обліку в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Фахівцями Відділення проводиться моніторинг, надаються консультації та ведеться роз'яснювальна робота щодо вирішення проблемного питання у відповідності до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

В. Демидюк наголосив, що спільна робота Відділення та ІКЦ НСПП й надалі повинна бути направлена на стабілізацію стану СТВ у трудових колективах підприємств, установ та організацій області. Завдяки налагодженому діалогу вдається запобігати виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), незважаючи на високу напруженість у трудових колективах, що зумовлена, насамперед, проблемою виникнення заборгованості із виплати заробітної плати.

Під час круглого столу, завідуючих ІКЦ НСПП було забезпечено необхідними інформаційно-консультаційними та методичними матеріалами, ознайомлено з інформацією про стан СТВ на підприємствах, в установах, організаціях області за січень-лютий 2019 року.

По закінченню всі учасникиподякували один одному за плідну роботу та домовились надалі взаємодіяти з метою підвищення рівня правової культури громадян, сприяння вирішенню питань погашення заборгованості на підприємствах та недопущення їх виникнення.