E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

І. Гавара, головний спеціаліст відділення НСПП в Хмельницькій області

Khm28032019У березні поточного року фахівцями відділення НСПП в Хмельницькій області (далі – Відділення) здійснювався моніторинг стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) в окремих медичних закладах міста Хмельницького, за результатами якого встановлено, що у зв'язку із реформою в галузі охорони здоров'я відбуваються зміни їх організаційно-правової форми.

Так, згідно рішень Хмельницької міської ради, припинення шляхом перетворення в комунальні підприємства наразі проходить у трьох закладах охорони здоров'я міста, а саме: Хмельницькому міському перинатальному центрі, Хмельницькій міській об'єднаній стоматологічній поліклініці та Хмельницькій міській дитячій лікарні.

Саме тому, з метою запобігання виникненню можливих розбіжностей соціально-трудового характеру, своєчасного реагування на загострення стану СТВ та надання правових консультацій сторонам соціального діалогу, 28 березня 2019 року під головуванням начальника Відділення Т. Бабич, проведено круглий стіл з головами профспілок вищезазначених медичних закладів.

На початку зустрічі Т. Бабич ознайомила присутніх із основними завданнями та функціями НСПП як державного органу, створеного для сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів), прогнозування та запобігання їх виникненню, а також забезпечення здійснення соціального діалогу.

Далі Т. Бабич акцентувала увагу на питаннях дотримання вимог чинного законодавства та чіткого дотримання усіх процедурних моментів під час реорганізації.

У свою чергу голови профспілок повідомили про відсутність будь-яких занепокоєнь у трудових колективах згаданих медичних закладів, оскільки скорочення найманих працівників не передбачається. Однак, у разі виникнення ускладнень стану СТВ, досягнуто домовленості щодо інформування Відділення з метою вжиття спільних заходів, спрямованих на врегулювання розбіжностей правовим шляхом згідно Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".