E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Драннікова, головний спеціаліст секторааналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Одеській області

 

ODE03042019Відділення НСПП в Одеській області в межах своїх повноважень здійснює заходи, спрямовані на запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) в Одеському національному медичному університеті.

Так, 02 квітня 2019 року начальником Відділення О. Шрамковим проведена узгоджувальна зустріч з в. о. ректора Одеського національного медичного університету Ю. Сухіним та помічником ректора А. Пучковою.

Соціальна напруженість у трудовому колективі виникла у зв'язку із конфліктом між Міністерством охорони здоров'я України та керівництвом університету.

Міністерство охорони здоров'я України відмовилось від підписання кошторису Одеського національного медичного університету на 2019 рік.

З 01 січня поточного року діяльність ВУЗу фактично заблокована, зростають борги по комунальних платежах, зарплатах і стипендіях.

У зв'язку із порушенням бюджетного законодавства 400 працівників ВУЗу звернулися до Печерського суду м. Києва із позовними заявами щодо виплати їм заборгованої заробітної плати.

У ході узгоджувальної зустрічі було розглянуто шляхи стабілізації стану соціальних-трудових відносин в трудовому колективі та надані відповідні роз'яснення та рекомендації щодо дотримання норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфлікт)" та застосування страйку як крайнього засобу вирішення колективного трудового спору.

Досягнута домовленість щодо спільних дій, спрямованих на поліпшення стану соціально-трудових відносин у трудовому колективі Одеського національного медичного університету.