E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Паюк, заступник начальника відділення НСПП в Хмельницькій області

 

KHM150420191На підставі Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та з метою підвищення рівня правової культури населення області, заступник начальника відділення НСПП в Хмельницькій області С. Паюк взяла участь в обласному семінарі для директорів та завідуючих опорними бібліотеками об'єднаних територіальних громад, який проходив на базі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Зокрема, під час семінару С. Паюк наголосила, що останнім часом серед найманих працівників закладів культури області зростає занепокоєння щодо ухилення роботодавців від укладання колективних договорів та угод у закладах, які у рамках децентралізації передані на баланс об'єднаних територіальних громад.

При обговоренні даного питання голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників культури М. Луценко, звернув увагу на необхідності укладання колективних договорів та дотримання термінів укладання відповідно до Закону України "Про колективні договори і угоди".

KHM15042019Також С. Паюк зауважила, що у разі відмови роботодавця від укладання або внесення змін у колективний договір наймані працівники мають право звернутися до Національної служби посередництва і примирення щодо реєстрації колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками і роботодавцем, з відповідною вимогою.

Виявлені під час семінару проблемні питання ведення переговорів та укладання колективних договорів і угод між роботодавцем та найманими працівниками в галузі культури будуть детально вивчатися Відділенням з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).