E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

ZAP1209201911 вересня 2019 року відділенням НСПП в Запорізькій області (Відділення), під головуванням начальника Відділення С. Четвертака, у приміщенні Запорізької облдержадміністрації проведено засідання круглого столу з арбітрами, посередниками та завідуючими інформаційно-консультаційними центрами НСПП.

 

Згідно порядку денного розглядалися питання про нововведення у нормативно-правових актах НСПП, зокрема Положення про порядок підготовки та підвищення кваліфікації посередників та арбітрів; результати діяльності Відділення щодо запобігання виникненню та сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) за 8 місяців 2019 року; результати роботиВідділення щодо врегулювання конфліктної ситуації на ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект".

С. Четвертак поінформував присутніх про стан соціально-трудових відносин (СТВ) у колективах підприємств, установ та організацій Запорізької області, де Відділення здійснювало заходи щодо запобігання виникненню КТС(К). Зокрема, зазначив про результати проведеної роботи щодо врегулювання конфліктної ситуації на ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект".

Крім того, акцентував увагу учасників заходу на необхідності, в межах повноважень, посилення співпраці зі сторонами соціального діалогу з метою запобігання виникненню (КТС(К)) у трудових колективах підприємств, установ, організацій області.

З доповідями виступали і головні спеціалісти Відділення М. Пель – щодо ознайомлення арбітрів та посередників НСПП з Положенням про порядок підготовки та підвищення кваліфікації посередників та арбітрів, затвердженим наказом Національної служби посередництва і примирення від 10 червня 2019 року № 41; О. Клепач – про результати роботи Відділення щодо запобігання виникненню та сприяння вирішенню КТС(К) за 8 місяців 2019 року.

Учасники засідання взяли активну участь в обговоренні зазначених питань, обмінялись думками та надали пропозиції, які будуть враховані в подальшій діяльності.

По закінченню заходу начальник Відділення подякував всім присутнім за участь у засіданні круглого столу та наголосив на необхідності подальшої взаємодії з позаштатними інституціями НСПП щодо поліпшення стану СТВ на підприємствах Запорізької області.