E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

RIV1609201912 вересня у місті Рівному відбулась IV звітно-виборна конференція Рівненської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери, в якій взяли участь заступник голови організації профспілки працівників соціальної сфери України Г. Башкірєва, заступник голови Федерації профспілок Рівненської області М .Рожко, заступник директора Департаменту соцзахисту Рівненської ОДА А. Закусілова, начальник відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) Т. Фокіна.

І. Григорчук, голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери (Профспілка), прозвітувала про роботу Профспілки з 01 вересня 2014 року по 12 вересня 2019 року та акцентувала увагу на завданнях Профспілки щодо захисту трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників. Також наголосила на підвищенні ролі профспілкових організацій у здійсненні громадського контролю в сфері соціально-трудових відносин.

Т. Фокіна в своїй промові зазначила, що завдяки плідній співпраці з Профспілкою попереджено виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у шести закладах соціальної сфери. Крім того, зауважила на необхідності активізації зусиль профспілок задля захисту інтересів найманих працівників соціальної сфери під час масового вивільнення у зв'язку зі скороченням штату. Начальник Відділення підкреслила значимість застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" задля вирішення конфліктних ситуацій у межах правового поля.

Підсумовуючи свій виступ, Т. Фокіна наголосила на тому, що ефективна взаємодія зі сторонами соціально-трудових відносин надає можливість врегульовувати розбіжності між найманими працівниками та роботодавцями шляхом переговорів, а своєчасне здійснення превентивних заходів сприяє зниженню рівня соціального напруження в трудових колективах Рівненщини.

           З метою поліпшення стану соціально-трудових відносин у закладах соціальної сфери учасники заходу досягли домовленості щодо подальшої співпраці.