E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   11 листопада у відділенні НСПП у Вінницькій області (Відділення) відбулась узгоджувальна зустріч з головою первинної профспілкової організації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону міста Вінниці В. Любчик.
  Так, враховуючи попередній позитивний досвід взаємодії Відділення та профспілкового комітету в процесі успішного вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) в закладі наприкінці 2017 – початку 2018 років, представник трудового колективу звернулась до Відділення, у зв'язку з виникненням розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин (СТВ).
  Голова профспілки повідомила, що причиною ускладнення стану СТВ у закладі стало незадоволення найманих працівників умовами колективного договору стосовно тривалості робочого часу і відпочинку, що в свою чергу, може призвести до виникнення КТС(К).
  Під час зустрічі обговорено шляхи врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ.Фахівцями Відділення надано голові профспілки вичерпні роз'яснення щодо застосування положень чинних законодавчих і нормативно-правових актів задля вирішення конфліктних питань у правовому руслі та консультації щодо процедури вступу в КТС(К) і оформлення відповідних документів.
   За результатами проведеної зустрічі конфліктну ситуацію у медичному закладі взято на облік Відділення з метою запобіганню виникненню КТС(К). Крім того, заклад внесено до Бази даних підприємств області, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності. Разом з тим, з метою недопущення загострення стану СТВ сторони домовились про наступну зустріч для розгляду документів, необхідних для вступу у КТС(К), відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".