E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 MYK1806202016 червня начальник відділення НСПП в Миколаївській області (Відділення) О. Євченко виступила у прямому ефірі радіо "UА:Миколаїв" у програмі "Радіодень", під час якого обговорено причини виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)), розглянуто практику їх вирішення та ефективність роботи примирних органів.
    На початку програми слухачі були ознайомлені з інформацією щодо стану і тенденцій розвитку соціально-трудових відносин на підприємствах Миколаївщини упродовж 5 місяців 2020 року.
    О. Євченко зазначила, що з початку введення карантину, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість КТС(К) зросла майже вдвічі. Вимоги найманих працівників стосувались, зокрема забезпечення безоплатно спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до статті 163 Кодексу законів про працю України.
     Під час виступу начальник Відділення повідомила про вирішення КТС(К) на КНП "Обласний дитячий центр медичної реабілітації", зареєстрованого у травні 2020 року.
     Крім того, зупинилась на ході вирішення КТС(К) на ДП "Хлібна база № 76" Державного агентства резерву України, зареєстрованого НСПП 11.06.2020. Причиною виникнення спору стала заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам за березень-квітень 2020 року, яка виникла через невиконання договірних зобов'язань з боку Державного агентства резерву України, та несвоєчасність виплати поточної заробітної плати.
   З метою висвітлення діяльності НСПП, зокрема щодо сприяння вирішенню КТС(К), Відділення й надалі продовжуватиме активну співпрацю зі ЗМІ.