E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

     18 червня начальник відділення НСПП в Полтавській області (Відділення) О. Атаманюк взяла участь у VII Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції за міжнародною участю на тему: "Організаційно-правові аспекти публічного управління в Україні", яка проводилася на базі Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" (НУПП) за допомогою інтерактивної платформи ZOOM.
    Учасниками конференції були представники республік Польща, Азербайджан, Грузія, науковці Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Національного університету "Києво-Могилянська академія", Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Херсонського національного технічного університету, Донецького державного університету управління, Хмельницького університету управління та права, Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, Чернігівського національного технологічного університету, Тернопільського національного економічного університету, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування і студенти НУПП.
    Метою конференції стало обговорення актуальних проблем публічного управління, визначення перспектив розвитку наукових досліджень та їх впровадження, залучення талановитої молоді до роботи на державній службі, підтримка її професійного та наукового зростання.
       Проректор з наукової та міжнародної роботи, кандидат економічних наук, доцент, лауреат Премії Президента України для молодих вчених С. Сівіцька відкрила конференцію, привітала її учасників та побажала плідної роботи в обговорені актуальної тематики.
     Зокрема науковці та практики обговорили питання щодо теоретичних та організаційно-правових аспектів модернізації публічного управління, проблем розвитку та перспектив реформування системи місцевого самоврядування, підвищення кваліфікації кадрів та формування лідерства на державній службі, фінансово-економічних аспектів розвитку держави тощо.
    О. Атаманюк поінформувала про плідну співпрацю Відділення з Навчально-науковим інститутом фінансів, економіки та менеджменту НУПП. Крім того, підкреслила важливість інформування студентів про можливі досудові шляхи вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) та розбіжностей, що виникають в трудових колективах підприємств, установ, організацій.
     Багаторічний досвід співпраці Відділення з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об'єднаннями роботодавців та профспілок (залучення їх представників у разі необхідності) свідчить, що обізнаність державних службовців у зазначених питаннях дає можливість своєчасно реагувати на конфліктні ситуації та сприяти вирішенню КТС(К), здійснювати швидкий пошук компромісних шляхів з метою задоволення висунутих найманими працівниками вимог.
      По завершенню виступу О. Атаманюк побажала учасникам конференції плідної роботи у пленарних засіданнях та виявила сподівання на подальшу співпрацю з НУПП.