E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    17 липня, в рамках Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Черкаській області (Відділення) та управлінням Держпраці у Черкаській області (Управління), відбулась дистанційна робоча зустріч начальника Відділення С. Власенка з начальником Управління О. Лазарєвою, під час якої обговорені результати роботи за І півріччя 2020 року.
    С. Власенко поінформував про результати роботи Відділення щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) та запобігання їх виникненню. Зауважив, що основними розбіжностями між сторонами соціально-трудових відносин стали заборгованість із виплати заробітної плати, невиконання положень законодавства про працю в частині несвоєчасності виплати поточної заробітної плати, дотримання гарантій при укладенні, зміні та припиненні трудових договорів (контрактів), забезпечення гарантій і компенсацій (пільг) та охорони праці.
     У свою чергу О. Лазарєва поінформувала, що у І півріччі до Управління через послугу "Інтерактивний інспектор" найбільша кількість звернень надійшла з питань оплати праці, надання відпусток, у тому числі без збереження заробітної плати, оформлення трудових відносин, звільнення, зокрема примусового написання заяв на звільнення. Крім того, невиконання як роботодавцями, так і найманими працівниками вимог законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці призвело до виникнення 26 нещасних випадків у І півріччі 2020 року зі смертельними наслідками в тому числі.
     Насамкінець зустрічі обговорено шляхи подальшої співпраці Відділення та Управління задля стабілізації стану СТВ у трудових колективах підприємств, установ, організацій області.