E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Н. Карвацька, заступник начальника відділення НСПП в Львівській області – завідувач сектора правового забезпечення

 

16 жовтня 2015 року у відділенні НСПП в Львівській області (далі – Відділення) у рамках реалізації завдань та функцій Національної служби посередництва і примирення щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення здійснення соціального діалогу відбулась робоча зустріч з правовим інспектором праці Об'єднання профспілок Львівщини Вавринкевич І. Д. та головою профспілкового комітету ПАТ "Миколаївцемент" Гусак Л. Ф.


Приводом звернення до Відділення, за повідомленням голови профспілкового комітету ПАТ "Миколаївцемент", стало ускладнення стану соціально-трудових відносин на підприємстві у зв'язку з невиконанням положень колективного договору щодо перегляду тарифних ставок (посадових окладів) враховуючи підвищення законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати та недотриманням трудових прав найманих працівників у частині оплати праці.


Заступникомначальника Відділення – завідувачем сектора правового забезпечення Карвацькою Н. П. відповідно до положень законів України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності", "Про колективні договори і угоди" надано роз'яснення голові профкому ПАТ "Миколаївцемент" щодо правових засобів захисту прав та інтересів найманих працівників та рекомендовано вирішувати розбіжності між сторонами шляхом соціального діалогу.


Учасниками робочої зустрічі зазначено, що профспілковий комітет ПАТ "Миколаївцемент" має позитивний досвід розгляду колективних вимог найманих працівників шляхом примирних процедур та соціального діалогу, оскільки в минулих роках у результаті врегулювання колективного трудового спору (конфлікту) та 2 конфліктних ситуацій за сприяння Відділення було вирішено 9 розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, у т. ч. з питань оплати праці.


За підсумками робочої зустрічі, на підставі звернення профспілкового комітету ПАТ "Миколаївцемент", Відділенням взято на облік стан соціально-трудових відносин на підприємстві з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).


Також, за результатами робочої зустрічі, відповідно до укладеної Угоди про взаємодію та співпрацю між Відділенням та Об'єднанням профспілок Львівщини, скоординовано подальші спільні дії щодо вирішення конфліктів правовим шляхом з метою реалізації та захисту трудових прав найманих працівників підприємств, установ, організацій області.